Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Tafel Parelhof

dinsdag 21 mei 2024

20:00 - 21:45
Locatie

Raadszaal (G0-01 Parelhof)

Voorzitter
F. de Boer
Toelichting

Zo werkt het: deze avond is om te verkennen, informatie op te halen en standpunten te delen met elkaar. De raad beslist over belangrijke plannen en regels waar u iets van merkt in uw dagelijks leven. Blijf daarom in contact met de raad.


Wilt u iets zeggen tijdens een politieke avond?
Dan kan dat. U kunt vijf minuten iets zeggen. Raadsleden en fractievertegenwoordigers kunnen u dan vragen stellen. Bij een beeldvormend onderwerp kunt u ook aan tafel zitten en meepraten. Wilt u vijf minuten iets zeggen of aan tafel zitten? Neem contact op met de griffie. Doe dat dinsdag 21 mei vóór 12.00 uur.


Mail griffie@dijkenwaard.nl of bel 072 575 55 55.


De raad stelt vragen
Raadsleden kunnen technische vragen stellen over een onderwerp op de agenda. Zo kunnen ze meer duidelijkheid krijgen over iets. Deze vragen kunnen tot donderdag 16 mei vóór 12.00 uur gesteld worden via griffie@dijkenwaard.nl

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen - 20:00
  2. 2
    Publieksrondvraag - 20:05
  3. 3

    NB: Indien uw fractie een hamerstuk wenst te bespreken (of een bespreekstuk niet wenst te bespreken), dient u dit bij het vaststellen van de agenda beargumenteerd kenbaar te maken. 
    Het is ook raadzaam om de overige fracties hierover te informeren, zodat zij zich daarop kunnen voorbereiden.

  4. 4
    Bespreekstukken - 20:15
  5. 4.1

    Nederland stopt met het gebruik van aardgas. Dat betekent dat ook alle woningen en andere gebouwen in Dijk en Waard uiterlijk in 2050 op een andere, duurzame manier worden verwarmd. De Transitievisie Warmte beschrijft hoe we dit kunnen doen. De visie beschrijft de kansen en uitdagingen hierbij, de uitgangspunten die de gemeente hanteert en de manier waarop de gemeente inwoners helpt om de komende decennia stapsgewijs ‘van het gas af te gaan’.

    Voorgesteld besluit

    De tafel wordt gevraagd de raad te adviseren over de volgende besluitpunten:
    1. De Transitievisie Warmte met terugwerkende kracht vast te stellen per 1 januari 2024. 
    2. Voor de wijkgerichte uitvoering van de Transitievisie Warmte, tot en met 2028 een jaarlijks exploitatiebudget van € 80.000 beschikbaar te stellen en dit te dekken uit de reserve duurzaamheid.

  6. 4.2

    In de loop van 2024 komen voor Westpoort het (TAM-IMRO) omgevingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor besluitvorming naar het college en uw raad. De grondexploitatie voor Westpoort loopt mee in het proces van besluitvorming over alle grondexploitaties. Om uw Raad vooruitlopend op de formele besluitvorming te informeren over de samenhang tussen deze producten, wordt verzocht om tijdens een politieke avond een toelichting te kunnen geven. Daarbij zal het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan worden gepresenteerd en het aankomende besluitvormingstraject worden toegelicht.

  7. 5
    Hamerstukken - 21:45
  8. 5.1

    Eind 2019 is Regio Alkmaar (Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar) gestart met de eerste Focusagenda 2019-2022. Dit is de agenda van Regio Alkmaar op de thema’s wonen, energie-innovatie en duurzame bereikbaarheid. De agenda bevat de doelen en de strategie om dit te bereiken. De regio-organisatie is opgericht om, langs deze strategie, de gestelde doelen dichterbij te brengen. Het vervolg, de focusagenda 2024-2028, ligt nu voor. De benodigde financiële bijdrage blijft ongewijzigd voor 2024 en 2025 met € 3,05 per inwoner.

    Voorgesteld besluit

    Aan de politieke tafel wordt gevraagd de raad te adviseren over de volgende besluitpunten:
    1. De Focusagenda 2024 – 2028 vast te stellen; 
     2. De benodigde financiële bijdrage van € 3,05 per inwoner te continueren voor 2024 en 2025.

  9. 5.2

    Het college is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van 13 koopappartementen waarvan vier in categorie 1 en 2 en negen vrije sector koopappartementen1 aan de Loopakker 3 in Zuid-Scharwoude (woningbouwproject Loopakker). Het project is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Noord- en Zuid-Scharwoude”. Aan dit project kan uitsluitend worden meegewerkt met toepassing van een uitgebreide voorbereidingsprocedure op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna Wabo) en nadat de gemeenteraad voor dit afwijkende gebruik een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven.

    Voorgesteld besluit

    Aan de politieke tafel wordt gevraagd de raad te adviseren over de volgende besluitpunten:
    1. Een ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen (hierna ontwerpbesluit vvgb) af te geven voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 13 koopappartementen aan Loopakker 3 in Zuid-Scharwoude; 
    2. Om in het geval er geen zienswijzen worden ingediend en dus geen heroverweging van het besluit door de raad hoeft plaats te vinden, het ontwerpbesluit vvgb te beschouwen als een definitieve vvgb en de afhandeling van de omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders te mandateren.

  10. 5.3

    Grid-vastgoed heeft het voornemen om een appartementengebouw te realiseren op de locatie Taxuslaan 34 te Heerhugowaard. De bestaande bebouwing zal worden gesloopt waarna een gebouw met maximaal 28 appartementen zal worden gerealiseerd. De voorgenomen ontwikkelingen zijn niet passend binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt een nieuw ruimtelijk regime van kracht, waarmee de woningbouw binnen het plangebied planologisch mogelijk wordt gemaakt.

    Voorgesteld besluit

    Aan de politieke tafel wordt gevraagd de raad te adviseren over de volgende besluitpunten:
    1. Het bestemmingsplan Taxuslaan 34 Heerhugowaard ongewijzigd vast te stellen overeenkomstig de bij dit besluit behorende toelichting, regels en verbeelding met identificatiecode NL.IMRO.1980.BPTAXUSLAAN34-VA01; 
    2. Geen milieueffectrapportage op te stellen; 
    3. Geen exploitatieplan op te stellen.

  11. 5.4
    [Geheim] Bekrachtiging woningbouwimpuls voor de Oostrand Noord- en Zuid-Scharwoude - 21:45
  12. 6
    Sluiting - 21:45