Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Gemeenteraad

De Politieke avonden van de gemeenteraad van Dijk en Waard zijn tweewekelijks te volgen en terug te kijken als u bovenaan klikt op ‘Vergaderingen’.

Vanaf januari komt de raad eens per twee weken bij elkaar. Zo kan de gemeenteraad een bijdrage leveren aan het vlot aanpakken van de onderwerpen die belangrijk en urgent zijn voor Dijk en Waard.

Op dit moment beperken de coronamaatregelen de mogelijkheden om in te spreken tijdens raadsvergaderingen. Neemt u daarom per e-mail contact op met de griffie als u uw mening over een bepaald onderwerp kenbaar wilt maken. Dan proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Hoe ziet een Politieke Avond er uit?

De avond begint om 19.30 uur. Tijdens zo’n avond zijn er verschillende ‘tafels’. Soms zelfs twee tegelijk. Op de agenda kunt u enkele werkdagen vooraf vinden welk onderwerp, hoe laat en hoe lang op de agenda staat. En op welke locatie: in Heerhugowaard en/of in Langedijk.
Allereerst zijn er gesprekstafels. Deze zijn bedoeld om elkaar te informeren over een onderwerp of thema. Dat wordt ook wel beeldvorming genoemd.
Daarnaast zijn er discussietafels. Hier gaan de raadsleden of fractievertegenwoordigers met elkaar en het college in discussie. Dit wordt ook wel oordeelsvorming genoemd. Op de agenda staat dan een raadsvoorstel waar de raad een besluit over moet nemen.

Na een pauze start om 21.45 uur de raadsvergadering. De raadsvergadering duurt tot uiterlijk 23.00 uur. De raad neemt dan de besluiten over raadsvoorstellen. Hier kan een debat aan voorafgaan, bijvoorbeeld over moties (een opdracht aan het college of aan de raad zelf) en amendementen (wijzigingen of aanvullingen op een voorstel of besluit).

Heeft u vragen over de werkwijze van de gemeenteraad of hoe u het beste contact kunt zoeken met de raad kunt u per e-mail contact opnemen met de Griffie.

Griffie

Voor informatie over of contact met de gemeenteraad kunt u contact opnemen met de raadsgriffie,